לא פעם שמעתי, ואני בטוחה שגם אתם, את ההערה המפורסמת "שחור מרזה". וגם "ניטים זה פריקי", או "שעונים הם רק לבּנים", או "בנים שמתלבשים יפה הם הומואים"...
אפשר לומר שכל אלה ועוד הם סטריאוטיפים, או בעברית "הֶטְפֵּסִים", בנושא האופנה. דעות קדומות של אנשים שקשה מאוד לשנות.
אני לא אומרת ששחור זה באמת מרזה ואני גם לא אומרת שהוא בהכרח לא, כי משהו כזה יכול להיקבע רק בעיניי המתבונן. שחור לדעתי הוא לא מרזה לכולם, זה תלוי גם בגזרת הבגד, ובאיך שהוא יושב על הגוף, ועוד כל מיני פרמטרים. אבל יש שאומרים.
הסטריאוטיפים האלו שהחברה מכתיבה לנו הם סוג של קוד לבוש- אני אוהב ניטים, אבל אם אומרים שניטים זה פריקי, אולי כדאי שלא אלבש אותם מחשש מהדברים שיחשבו עליי? אני בן שאוהב ללבוש צעיפים ובגדים מחויטים, אבל אם אני אתלבש ככה יקראו לי הומו?
רק האמיצים ביותר, ואלה שלא אכפת להם מה יחשבו עליהם- שוברים את הסטריאוטיפ ולובשים מה שנפשם חפצה בו.
זו נקודה למחשבה.
קישור לכתבה באתר אנשים ישראל בנושא קוד הלבוש של העולים מחבר המדינות תתן לכם פרספקטיבה נוספת:http://www.peopleil.org/details.aspx?itemID=7387אז השאלות לדיון הן:אילו סטריאוטיפים באופנה אתם מכירים? האם אתם מסכימים איתם? NEEDLESS TO SAY שרצוי גם לנמק.
אני אתחיל.
סתם בדיחה כדי לשבור את הקרח, המשפט שנאמר הכי הרבה בבית שלי הוא "זו לא החולצה שמשמינה אותך, זה העוגות". ^^
אבל חוץ מזה, אני לא מסכימה עם הסטריאוטיפ שבנות עם עגילים בגבה הן פריקיות, כמו ששמעתי כל מיני אנשים אומרים, כי לדעתי עגיל בגבה זה ממש יפה גם לבנות וזה לא משהו שהוא רק לבנים. לעומת זאת, יהיה לי קצת מוזר לראות בן עם עגיל באף Oo